Naziv proizvoda: Provimed

Manufacter Balkan Pharmaceuticals

Supstanca: mesterolon

Cijena za 20 kartica (50mg / tab)

Provimed je sintetički, oralno efikasni androgen koji nema nikakve anaboličke karakteristike. Proviron se u školskoj medicini upotrebljava za ublažavanje ili liječenje poremećaja izazvanih manjkom muških spolnih hormona. Mnogi sportaši, zbog toga, često koriste Proviron na kraju tretmana steroidima kako bi povećali smanjenu proizvodnju testosterona. To, međutim, nije dobra ideja, jer Proviron nema utjecaja na tjelesnu produkciju testosterona, ali, kao što je spomenuto na početku, samo smanjuje ili u potpunosti uklanja disfunkcije uzrokovane nedostatkom testosterona. To su posebno impotencija koja je uglavnom uzrokovana nedostatkom androgena koji se može pojaviti nakon prekida steroida, i neplodnost koja se manifestuje smanjenim brojem sperme i smanjenom kvalitetom sperme. Proviron se, dakle, uzima za vrijeme primjene steroida ili nakon prekida upotrebe steroida, kako bi se uklonila moguća impotencija ili smanjena seksualna zainteresiranost. To, međutim, ne doprinosi održavanju snage i mišićne mase nakon tretmana. Za to postoje i drugi pogodniji spojevi (vidjeti HCG i Clomid). Iz ovog razloga, Proviron, nažalost, mnogi smatraju beskorisnim i nepotrebnim spojem.

Trebali biste biti svjesni da je Proviron takođe antagonist estrogena koji sprečava aromatizaciju steroida. Za razliku od antiestrogena Nolvadex koji samo blokira estrogenske receptore, Proviron već sprečava aromatiziranje steroida. Stoga se ginekomastija i povećano zadržavanje vode uspješno blokiraju. Budući da Proviron snažno suzbija stvaranje estrogena, nakon prekida upotrebe spoja ne dolazi do povratnog efekta kao što je to slučaj, na primjer, s Nolvadexom gdje aromatizacija steroida nije spriječena. Može se reći da Nolvadex liječi problem aromatizacije u korijenu, dok Nolvadex jednostavno liječi simptome. Iz tog razloga muški sportaši trebaju više voljeti Proviron pred Nolvadex. Uz Proviron sportista dobiva veću tvrdoću mišića jer je razina androgena povećana, a koncentracija estrogena i dalje niska. To se posebno primjećuje tijekom priprema za natjecanje kada se koristi u kombinaciji s dijetom. Žene sportašice koje prirodno imaju višu razinu estrogena često nadopunjuju unos steroida Provironom što rezultira povećanom tvrdoćom mišića. U prošlosti je bodybuilderima bilo uobičajeno uzimati dnevnu dozu od 25 mg tablete tokom nekoliko tjedana, ponekad čak i mjeseci, kako bi se činili tvrdim tijekom cijele godine. To je bilo posebno važno za nastupe sportaša na gostovanjima, seminarima i foto sesijama. Danas se klenbuterol obično uzima tokom čitave godine jer se mogući simptomi virilizacije ne mogu pojaviti što još nije slučaj sa Proisvorom. S obzirom da je Proviron vrlo učinkovit muški sportaš, obično treba samo 50 mg / danu, što znači da sportaš obično uzima jednu tabletu od 25 mg ujutro i drugu tabletu od 25 mg navečer. U nekim je slučajevima dovoljna jedna tableta od 25 mg na dan. Kada se kombinira Proviron s Nolvadexom (50 mg Proviron dnevno i

20 mg Nolvadex-a dnevno) to će dovesti do gotovo potpune supresije estrogena.

Neželjeni efekti Provirona kod muškaraca su niski u dozi od 2-3 tablete dnevno, tako da se Proviron, uzet na primjer u kombinaciji sa steroidnim ciklusom, može uporedo koristiti bez rizika tijekom nekoliko tjedana. Budući da Proviron dobro podnosi jetru, disfunkcije jetre se ne pojavljuju u danim dozama. Za sportaše koji su navikli djelovati pod motom „više je bolje“ unos provirona mogao bi imati paradoksalan učinak. Najčešća nuspojava Provirona – ili u ovom slučaju sekundarni simptom – dijelom je izrazita seksualna prekomjerna stimulacija, a u nekim slučajevima i kontinuirana erekcija penisa. Budući da ovo stanje može biti bolno i dovesti do mogućih oštećenja, niže doziranje ili obustava spoja su jedina razumna rješenja. Sportske sportašice trebaju koristiti Proviron s oprezom jer se ne mogu isključiti moguće androgene nuspojave. Žene koje žele isprobati Proviron ne bi trebale uzimati više od jedne tablete od 25 mg dnevno. Veće doze i periodi unosa više od četiri tjedna znatno povećavaju rizik od simptoma virilizacije. Žene sportašice koje nemaju poteškoća s Proisonom postižu dobre rezultate s 25 mg Proviron dnevno i 20 mg Nolvadex-a dnevno, a u kombinaciji s dijetom prijavljuju ubrzano razgrađivanje masti i kontinuirano jače mišiće.

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Balkan Pharmaceuticals – Proviron 50mg/20tab”

Your email address will not be published. Required fields are marked