Subname Klenbuterol 40mcg

Sadržaj
40mcg / tab Klenbuterol (100 tableta)

Nuspojave
Budući da klenbuterol nije anabolički steroid, on ne izražava ili pokazuje bilo koju od poznatih nuspojava koje su povezane s upotrebom anaboličkih steroida. Umjesto toga, klenbuterol izražava nuspojave koje su zajedničke svim lijekovima i spojevima iz klase stimulansa. To znači da su mnoge nuspojave klenbuterola slične onima u različitom stupnju kofeina, efedrina i drugih stimulansa. Nuspojave klenbuterola uključuju i one koje se smatraju pomalo jedinstvenim za spoj koji nisu vidljivi s drugim stimulansima.

Možda je najuobičajenija od klenbuterola nuspojava najčešće prijavljena nuspojava grčenja u mišićima. Ovo je takođe prijavljena nuspojava Clenbuterolovog bliskog spoja, Albuterola. Uzrok tome je kroz iscrpljivanje klenbuterola Taurina u tijelu. Studije su pokazale da upotreba klenbuterola smanjuje nivo aminokiseline Taurin kako u mišićnom tkivu, tako i u krvnoj plazmi u serumu [4] [5]. Taurin zajedno sa magnezijumom, kalijem i natrijom igra vrlo bitnu ulogu u regulaciji bioelektričnih nervnih impulsa i signala koji upravljaju kontrakcijom i opuštanjem svih vrsta mišićnog tkiva. Kada se Taurin potroši, može doći do nehotičnih i često intenzivnih i bolnih mišićnih kontrakcija koje dovode do grčeva. Otkriveno je da suplementacija Taurinom u količini od 2,5 – 5 grama dnevno može ublažiti tu nuspojavu.

Kao stimulans, klenbuterol je posebno oštar na srčano tkivo i kardiovaskularni sistem, mada postoje neki dokazi da klenbuterol može koristiti velike doze kod poticajnog rasta mišića i oporavka srca kod pacijenata s kroničnom zatajenjem srca [6]. Međutim, vršna doza klenbuterola koja se koristi u ovoj studiji smatrala bi se ekstremnim [7] i to niko ne bi trebao pokušavati zbog visoko rizične prirode. Ishemija miokarda također je prijavljena kao rizik od upotrebe klenbuterola [8], stanja u kojem nema dovoljno opskrbe krvlju srca kao rezultat arterijskog vazokonstrikcije uzrokovanog klenbuterolom. Studija na pacovima otkrila je alarmantne miotoksične efekte Klenbuterola [9], gdje je prouzrokovao smrt srčanog mišića, kao i mišića soleusa. Doze u ovoj studiji, međutim, smatrale bi se ekstremnim, ali to predstavlja zabrinutost zbog upotrebe klenbuterola.

Kada je riječ o klenbuterolu i srčanom i kardiovaskularnom sustavu, velika većina tih negativnih efekata uključuje srčanu hipertrofiju, povećanje ventrikula i srčanu nekrozu [10]. Bez sumnje, klenbuterol ima veliki pritisak na kardiovaskularni sistem i to bi trebalo biti važno za sve potencijalne korisnike.

Ostale nuspojave klenbuterola uključuju drhtavicu (drhtave ruke), nesanicu, znojenje i znojenje, povišen krvni pritisak i glavobolju, i mučninu. Nuspojave klenbuterola mogu takođe uključivati ​​štetne ili jedinstvene alergije i reakcije poput košnice i osipa.

Administracija
Kao lijek koji izaziva astmu u liječenju astme, doze klenbuterola su u rasponu od 20 – 40mcg dnevno.

Kako bi se postigao značajan iznos gubitka masti, najveća doza klenbuterola koju pojedinci na kraju trebaju titrirati treba biti 120 – 160mcg dnevno. Žene mogu tolerirati samo manje, u rasponu od 80 – 100mcg dnevno.

Bez obzira na to da li je korisnik muškarac ili žena, doziranje mora polako titrirati (ili povećati) do spomenutih maksimalnih doza. To znači da će, na primjer, početna početna doza biti 40mcg klenbuterola prva 3 dana, a 4. dana ciklusa doza klenbuterola povećava se za dodatnih 20mcg (sada ukupno za 60mcg dnevno), a 3 dana kasnije ponovo se povećava i tako dalje. Neki pojedinci mogu tolerirati brže titranje prema gore, a drugi mogu zahtijevati sporiji i stalni porast.

Titracija prema dolje nije potrebna kad prestajete sa upotrebom klenbuterola, mada neki imaju ličnu sklonost tome.

Poluvrijeme života klenbuterola iznosi oko 37 sati, tako da bi se sve doze klenbuterola idealno trebale konzumirati odjednom ujutro. Ne postoji zahtjev da se doze klenbuterola šire tokom dana, a to bi u stvari uzrokovalo još veću nesanicu i poremećaje spavanja.

Detalji
Klenbuterol treba koristiti samo kada treba posebno ubrzati gubitak masti u relativno kratkom periodu.

Klenbuterol podstiče daljnje djelovanje promičući sagorijevanje masti, pomaže sagorijevanje masti bez potrebe za dijetom laganim povišenjem tjelesne temperature, na taj način tjerajući tijelo da koristi masti kao gorivo.

Uspijevamo snažno eliminirati masti povezivanjem Klenbuterola s T3 Cytomel koji je pripravak hormona štitnjače L-T3. Povećavajući tjelesnu temperaturu, klenbuterol pojačava anaboličko-androgeni steroidni učinak kada se istovremeno dobija, jer se metabolizam proteina tada ubrzava.

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Clenbuterol 40mcg/100tab”

Your email address will not be published. Required fields are marked