RAPOFIL 200mg – tablete za budnost i koncentraciju

O PREPARATU:
Rapofil 200mg (poboljšani Modafinil- ranije je bio u prodaji) su tablete za koncentraciju i budnost koje se uglavnom koriste za lečenje prekomerne pospanosti koja prouzrokuje narkolepsiju, poremećaj koji izaziva preteranu pospanost tokom dana. Narkolepsija se takođe često naziva poremećajem radnog spavanja tokom smene, tj. osećajem pospanosti tokom predviđenih sati rada.

Ovaj preparat se obično preporučuje osobama koje rade tokom noći ili u rotirajućim smenama da ostanu budne i spreče pospanost tokom radnih sati. RAPOFIL 200 je takođe od velike koristi za ljude u vojsci ili policiji koji moraju biti budni i u napetim situacijama ili tokom borbenih uslova. Koriste je i zaposleni u službama hitne pomoći, Covid bolnicama i centrima i putarskim firmama, svi oni koji nemaju taj luksuz da „malo zadremaju“ .

RAPOFIL 200mg se ponekad koristi u kombinaciji sa drugim tretmanima kako bi se sprečila prekomerna pospanost kod pacijenta koja je uzrokovana sindromom opstruktivne apneje u snu. To je vrsta poremećaja spavanja u kojoj pacijenti teško dišu tokom spavanja, pa im je teško zaspati noću.

Rapofil 200mg proizvodi renomirana Indijska farmaceutska kompanija „Shree Venkatesh“ Gujart, India (https://www.shreevenkatesh.com/ ).

DOZIRANJE I NAČIN PRIMENE:
Preporučena doza za Rapofila je jedna tableta dnevno. Zbog poremećaja u radu u smeni, lek je najbolje konzumirati otprilike sat vremena pre nego što smena počne. Popijte ovu pilulu sa čašom vode. Ne uzimajte lek sa alkoholnim pićima i različitim sokovima. Ne uzimajte ovaj lek u izobilju sa ciljem da ostanete budni duže. Lek deluje samo po potrebi. Dodatna doza može biti nepovoljna za vaše zdravlje.

Napomena za korisnike: Može se koristiti i u kombinaciji sa preparatima za potenciju!

DEJSTVO:
Dejstvo Rapofila 200mg se ispoljava već posle oko 60 min od konzumiranja. Trajanje je oko 14-20h

MERE OPREZA:
Kada koristite ovaj lek, trebalo bi da obavestite svog lekara o različitim lekovima koje koristite. Ovaj lek u kombinaciji sa različitim lekovima može biti nepovoljan za vaše zdravlje. Kod nekih se mogu javiti alergijske reakcije na unos RAPOFIL 200mg . Ako su ove neželjene pojave ekstremne, ne biste trebali da uzimate ovaj lek. Ako patite od nekih zdravstvenih problema poput visokog krvnog pritiska, srčanih problema ili poremećaja mentalnog zdravlja ili raspoloženja, onda je najbolje da pilulu pijete pažljivo i pod nadzorom lekara. RAPOFIL 200mg je najbolji lek protiv narkolepsije.Trudnice i dojilje moraju da popričaju sa svojim specijalistom pre nego što konzumiraju ovaj lek, jer može uticati na razvoj i zdravlje bebe.

NEŽELJENA DEJSTVA:
Neželjeni efekti kod RAPOFIL 200mg kreću se od normalnih do teških. Blage nuspojave leka su glavobolja, mučnina, vrtoglavica, problemi sa spavanjem i nervoza. Ovi efekti su kratkotrajni i ne zahtevaju nikakav medicinski tretman. U veoma retkim slučajevima, ovaj lek može da razvije ozbiljne neželjene efekte kao što su ozbiljne alergijske reakcije, depresija, oticanje lica, usta i usana, znakovi žutice, groznice, bolova u grudima i nepravilnog rada srca. Držite se uputstva za upotrebu. Ako imate bilo kakvih pitanja u vezi sa neželjenim efektima ili vam je potreban savet, naša korisnička služba je dostupna 24/7!

NAČIN ČUVANJA:
Na temperaturi do 30°C, u originalnom pakovanju da bi se lek zaštitio od vlage i izvan domašaja dece.

Mg

Broj tableta

,

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Shree Venkatesh RAPOFIL 200mg – MODAFINIL 10tabs”

Your email address will not be published. Required fields are marked