Subname: Proviron 25mg

Sadržaj: 25 mg / tab Proviron (60 tableta)

Nuspojave: Budući da je Proviron DHT-derivat, on sa sobom ne nosi rizik niti u jednom doziranju estrogenih nuspojava. U stvari, kao što je ranije spomenuto, Proviron djeluje kao anti-estrogen svojim djelovanjem kao inhibitora aromataze u tijelu. To može rezultirati ublažavanjem estrogenih nuspojava od drugih spojeva kroz smanjenje ukupnog nivoa estrogena u plazmi u cirkulaciji. Istraživanje je pokazalo da je zbog ovog učinka Proisorna medicinski korišten u liječenju ginekomastije i karcinoma dojke zbog svoje snažne androgene prirode u kombinaciji sa antiestrogenim sposobnostima. Budući da je Proviron primarno androgen, on sa sobom nosi i rizik od androgenih nuspojava, a one su izraženije kod većih doza. Proviron-ove androgene nuspojave uključuju: porast masne kože (kao rezultat povećane proizvodnje / izlučivanja sebuma), povećan rast dlaka na licu i tjelesnoj dlaci, kao i povećani rizik od aktiviranja MPB (muške ćelavosti) u onima koje su genetski osjetljiv ili predisponiran za to. Žene su također sklone virilizaciji upotrebom Provirona, što je razvoj muških karakteristika kod žena (tj. Produbljivanje glasa, rast dlaka na licu, povećanje klitorisa itd.). Važno je napomenuti da, budući da je Proviron već derivat DHT-a, proizvodi poput Finasteride, Proscar ili Dutasteride neće učiniti apsolutno ništa za smanjenje potencijalnih androgenih nuspojava. Budući da Proviron nije alkiliran C-17 alfaliranim (umjesto da se metilira na njegovom prvom ugljiku), istraživanje je pokazalo da nije poznato da on proizvodi hepatotoksične efekte, a problemi s jetrom su vrlo malo vjerojatni za ovaj spoj. Međutim, Proisuronove nuspojave zaista uključuju negativne uticaje na kardiovaskularni sistem. Studije su pokazale da je 100 mg provirona dnevno tokom 6 mjeseci pokazalo vrlo značajne negativne efekte na vrijednosti kolesterola, i povećavajući loši (LDL) holesterol, i smanjujući dobar (HDL) holesterol za 65%, odnosno 35%. Također je vjerojatno da Proviron može imati supresivni učinak na endogenu proizvodnju prirodnog testosterona (iako se smatra da je ovo vrlo slabo). Ipak, studije su pokazale da 150 mg ili manje Provirona dnevno ne uzrokuje značajno suzbijanje testosterona. U istim tim studijama, veće doze (300 mg ili veće dnevno) rezultirale su značajnim suzbijanjem nivoa testosterona.

Primjena: Proviron nije anabolički već vrlo moćan antiestrogen. Sprečava ginekomastiju dok smanjuje zadržavanje vode i masti, omogućava oporavak proizvodnje testosterona u testisima i sprečava aromatizaciju anaboličkih steroida. Proviron se može kombinovati sa Nolvadexom kako bi se povećala njegova efikasnost. Moramo doista razjasniti da su Proviron i Nolvadex oba antiestrogena čiji su mehanizmi djelovanja različiti i komplementarni, i zato je kombinacija ova dva proizvoda tako efikasna. Proviron sprečava aromatiziranje anabolika, Nolvadex blokira receptorske ćelije estrogena, sprečavajući ih da djeluju. Stoga je to nevjerojatan tandem.

Pojedinosti: Proviron je vrlo moćan antiestrogen. Sprečava ginekomastiju dok smanjuje zadržavanje vode i masti, omogućava oporavak proizvodnje testosterona u testisima i sprečava aromatizaciju anaboličkih steroida.

1 review for Proviron 25mg/60tab

  1. Mile Nikolić

    Sve pohvale

Add a review

Your email address will not be published. Required fields are marked