Testosteron propionat U.S.P. 100mg
Testosteronski propionat uobičajeni je oblik injekcije primarnog muškog androgenog testosterona. Dodani ester propionata usporit će brzinu oslobađanja testosterona s mjesta ubrizgavanja, ali samo nekoliko dana. Testosteronski propionat ima, dakle, relativno brže djelovanje od ostalih testosteronskih estera poput cipionata ili enanthata, i zahtijeva mnogo češći raspored doziranja. Po većini računa testosteron propionat je stariji i grubiji oblik testosterona koji se ubrizgava, a zastario je sporijim i udobnijim esterima koji su razvijeni nakon njega. Ipak, oni kojima ne smeta učestali raspored ubrizgavanja smatraju da je testosteron propionat svako malo prihvatljiv. Kao testosteron koji se ubrizgava, to je moćan lijek za izgradnju mase, koji je sposoban proizvesti brzi dobitak i u mišićnoj veličini i u snazi. Testosteronski propionat je modifikovani oblik testosterona, gde je ester karboksilne kiseline (propionska kiselina) povezan sa 17-beta hidroksilnom grupom. Poluživot testosteronskog propionata iznosi otprilike dva dana nakon injekcije.

Sadržaj
100mg / ml Testosteron propionat U.S.P. (10ml VIAL)

Hemijska imena
4-androsten-3-one-17beta-ol, 17beta-hydroxy-a ndrost-4-en-3-one

Nuspojave
Testosteron se lako aromatizira u tijelu na estradiol (estrogen). Enzim aromataza (estrogen sintetaza) odgovoran je za ovaj metabolizam testosterona. Povišena razina estrogena može uzrokovati nuspojave kao što su povećano zadržavanje vode, povećanje tjelesne masti i ginekomastija. Povišeni nivoi testosterona mogu vjerovatno proizvesti androgene nuspojave uključujući masnu kožu, akne i rast kose / tijela / lica. Muškarci s genetskom predispozicijom za gubitak kose (androgenetska alopecija) mogu primijetiti ubrzano ćelavanje muškog uzorka. Testosteronski propionat često se smatra bolnom injekcijom. To se događa zbog vrlo kratkog lanca ugljika estera propionske kiseline, koji može iritirati tkiva na mjestu ubrizgavanja. Mnoge osjetljive osobe odluče se potpuno držati podalje od ovog steroida, a njihova tijela reagiraju izrazitom bolom i niskom temperaturom koja može trajati nekoliko dana nakon svake injekcije.

Administracija
Uobičajena doza kod muškaraca sportaša kreće se u rasponu od 50-100 mg po injekciji, koja se daje svaki drugi ili treći dan. Slično drugim esterima testosterona, testosteronski propionat uobičajeno se koristi u kumulativnom doziranju između 200 mg i 400 mg. Ova je razina dovoljna da većina korisnika primijeti izuzetne dobitke u veličini i snazi ​​mišića.

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Testosteron Propionate 100mg/ml”

Your email address will not be published. Required fields are marked