Metenolon acetat 25mg
Metenolon je derivat dihidrotestosterona (DHT) ili tačnije strukturno izmenjen oblik DHT. Dupla veza ugljika jedan i dva dodaje se DHT hormonu, što zauzvrat uvelike povećava anaboličku prirodu hormona. Nosi i dodatnu 1-metilnu skupinu koja ga štiti od jetrenog raspada. Dodatak acetat acetata dodatno štiti od metabolizma jetre. Kao oralni steroid, Primobolan je jedan od jedinih oralnih steroida koji nije C17-alfa alkilirani (C17-aa) steroid. Nedostaje li standardna struktura C17-aa, to također znači da oralni primobolan nije toksičan za jetru. Međutim, iako je ovo bonus, većina će oralni Primobolan smatrati relativno blagim ili čak tjednim steroidom u usporedbi s mnogim drugima koji povećavaju performanse. Muškarci neće iskusiti isti nivo anaboličke aktivnosti u poređenju s mnogim anaboličkim steroidima. Ne grešite, Primobolan ima svoje mjesto u kapacitetu performansi, ali većina muškaraca smatrat će da je Depot verzija bolji poziv. Što se tiče žena, ova blaga priroda je dijelom ono što ga čini fantastičnim izborom.

Sadržaj
25mg / tab. (50 tabs.)

Nuspojave
Metenolon se smatra vrlo „blagim“ u smislu da predstavlja apsolutno nultu rizik od bilo kakvih estrogenih nuspojava u bilo kojoj dozi. I metenolon i njegov bliski brat, oksandrolon su anabolički steroidi koji se medicinski koriste u liječenju žena i djece s vrlo malim rizikom od neželjenih posljedica. Iako Metenolon posjeduje vrlo nisku ocjenu jačine androgene u odnosu na testosteron, Methenolon i dalje može pokazati androgene nuspojave posebno kod osoba koje imaju veću osjetljivost na ovu kategoriju nuspojava. Androgene nuspojave uključuju sljedeće: pojačano lučenje sebuma (masna koža), povećane nakupine akni (povezane sa pojačanim lučenjem sebuma), rast tjelesne i lica i veći rizik od aktiviranja muške ćelavosti.

Administracija
Upute za propisivanje Primobolana preporučuju maksimalnu dnevnu dozu od 100-150 mg dnevno. Uobičajeni protokoli za primenu u fizičke svrhe ili za poboljšanje performansi zahtevaju 75-150 mg dnevno, što se uzima 6 do 8 nedelja. Ovaj nivo je dovoljan za postizanje mjerljivog anaboličkog efekta, mada se obično ne očekuje da će ovim lijekom postići velike dobitke u mišićnoj masi. Umjesto toga, Primobolan® se koristi kada sportaš ima specifične potrebe za blagim anaboličkim agensom, ponajviše u reznim fazama treninga.

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Primobolan oral 25mg/50tab”

Your email address will not be published. Required fields are marked