Stanozolol 10mg
Stanozolol je derivat dihidrotestosterona, hemijski izmenjen tako da se anabolička svojstva hormona (izgradnju tkiva) uvelike pojačavaju i njegova androgena aktivnost minimizira. Stanozolol je klasifikovan kao “anabolički” steroid, i pokazuje jednu od najjačih disocijacija anaboličkog i androgenog efekta među komercijalno dostupnim agensima. Takođe se ne može aromatizirati u estrogene. Stanozolol je drugi najčešće korišteni oralni steroid, koji je po popularnosti uspio samo Dianabol (methandrostenolone). Omiljen je zbog svoje sposobnosti promicanja rasta mišića bez zadržavanja vode, što ga čini visoko cijenjenim dijetalnim bodybuilderima i natjecateljskim sportašima. Stanozolol je modifikovani oblik dihidrotestosterona. Razlikuje se dodavanjem metilne skupine na ugljiku 17alfa radi zaštite hormona tijekom oralne primjene i vezanosti pirazolove skupine na A-prsten, zamjenjujući normalnu 3-keto grupu (ovo daje stanozololu hemijsku klasifikaciju heterocikličkog steroida ) .Kada se posmatra u svjetlu metildihidrotestosterona sa 17-alfa, čini se da modifikacija A prstena na stanozololu značajno povećava njegovu anaboličku snagu, smanjujući njegovu relativnu androgenost.

Sadržaj
10mg / tab. (100 kartica.)

Hemijska imena
17beta-hidroksi-17-metil-5alfaandrostano [3,2-c] pirazol

Nuspojave
Iako su klasificirani kao anabolički steroid, androgeni nuspojave i dalje su česti s ovom tvari. To može uključivati ​​mrlje masne kože, akne i rast dlaka po tijelu / licu. Anabolički / androgeni steroidi mogu takođe pogoršati gubitak kose muškog uzorka. Žene su takođe upozorene na potencijalne virilizujuće efekte anaboličkih / androgenih steroida. Stanozolol je alkilirano jedinjenje c17-alfa. Ova izmjena štiti lijek od deaktivacije jetre, omogućavajući vrlo visok postotak ulaska lijeka u krvotok nakon oralne primjene. e17-alfa alkilirani anabolički / androgeni steroidi mogu biti hepatotoksični. Dugo ili veliko izlaganje može rezultirati oštećenjem jetre. Studije su pokazale da uzimanje oralnog anaboličkog steroida s hranom može smanjiti njegovu bioraspoloživost. To je uzrokovano steroidnim hormonima rastvorljivim u mastima, što može dozvoliti da se neki lijek rastopi s neprebavljenom prehrambenom masnoćom, smanjujući njegovu apsorpciju iz gastrointestinalnog trakta. Za maksimalno iskorištavanje, oralne oblike stanozolola treba uzimati na prazan stomak.

Administracija
Uobičajena doza za fizičke svrhe ili poboljšanje performansi je između 15 mg i 25 mg dnevno, uzimajući se ne duže od 6-8 tjedana.

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Winstrol – Stanozolol 10mg/100tab”

Your email address will not be published. Required fields are marked